Welkom op de website van de Nederlandse Jeu de Boules Bond

Als we in Nederland over Jeu de Boules spreken, bedoelen we Petanque. De eenvoud van Petanque heeft er voornamelijk voor gezorgd, dat het mondiaal en nationaal verreweg de meest voorkomende spelvariant
van het Jeu de Boules is geworden. Petanque kan individueel worden gespeeld, maar ook in teams van twee spelers (doublette) of drie spelers (triplette). De triplette vorm wordt internationaal als de belangrijkste variant beschouwd.Hoewel er in de jaren 50 reeds Jeu de Boules verenigingen bestonden, werd de NJBB pas in 1972 opgericht. In 1974 sloot de NJBB zich aan bij de Fédération Internationale de Pétanque et Jeu Provençal (FIPJP). Hoewel onder het dak van de NJBB allerlei varianten van Jeu de Boules gehuisvest kunnen worden, heeft de NJBB zich van meet af aan gericht op het Petanque. Inmiddels beschikt de NJBB over +/- 18.000 aangesloten leden verdeeld over 210 verenigingen door het hele land. 

NK Verenigingen 2015

Op zaterdag 28 februari en zondag 01 maart wordt het eerste NK van 2015 gehouden, namelijk het NK Verenigingen. Dit NK wordt georganiseerd bij de Petanquevereniging in Nieuwegein.

Loting NK Verenigingen 2015

De wedstrijden starten om 10:00 en de toegang is gratis. 

Adres:
Galecopperzoom 1
3437 PJ Nieuwegein

Nieuws

Jeu de Boules bij u in de buurt

Zoek
 
Zoek