Welkom op de website van de Nederlandse Jeu de Boules Bond

Als we in Nederland over Jeu de Boules spreken, bedoelen we Petanque. De eenvoud van Petanque heeft er voornamelijk voor gezorgd, dat het mondiaal en nationaal verreweg de meest voorkomende spelvariant
van het Jeu de Boules is geworden. Petanque kan individueel worden gespeeld, maar ook in teams van twee spelers (doublette) of drie spelers (triplette). De triplette vorm wordt internationaal als de belangrijkste variant beschouwd.Hoewel er in de jaren 50 reeds Jeu de Boules verenigingen bestonden, werd de NJBB pas in 1972 opgericht. In 1974 sloot de NJBB zich aan bij de Fédération Internationale de Pétanque et Jeu Provençal (FIPJP). Hoewel onder het dak van de NJBB allerlei varianten van Jeu de Boules gehuisvest kunnen worden, heeft de NJBB zich van meet af aan gericht op het Petanque. Inmiddels beschikt de NJBB over +/- 18.000 aangesloten leden verdeeld over 210 verenigingen door het hele land. 

Landelijke intakedag

Op zaterdag 24 oktober vindt de landelijke intakedag plaats voor jeugd, beloften mannen en beloften vrouwen en vrouwen bij SPNN in NieuwegeinOpgeven is mogelijk tot 20 oktober.

Informatiedocument intakedag
Inschrijfformulier intakedag  (let op: aparte tab per categorie)

Inschrijvingen Jeugd
Inschrijvingen Beloften Mannen en Vrouwen

Inschrijvingen Vrouwen

NJBB Masters 2015

Op zaterdag 21 en zondag 22 november zijn bij SPNN de NJBB Masters gespeeld. Team Vinke, Fifi, Van Keulen (PUK Haarlem) winnen Masters 2015 en worden in 2016 uitgezonden naar het WK Heren in Tahiti.

Klik hier voor meer informatie over de NJBB Masters

Adres:
Galecopperzoom 1
3437 PJ Nieuwegein

Nieuws

Jeu de Boules bij u in de buurt

Zoek
 
Zoek

Agenda