Welkom op de website van de Nederlandse Jeu de Boules Bond

Als we in Nederland over Jeu de Boules spreken, bedoelen we Petanque. De eenvoud van Petanque heeft er voornamelijk voor gezorgd, dat het mondiaal en nationaal verreweg de meest voorkomende spelvariant
van het Jeu de Boules is geworden. Petanque kan individueel worden gespeeld, maar ook in teams van twee spelers (doublette) of drie spelers (triplette). De triplette vorm wordt internationaal als de belangrijkste variant beschouwd.Hoewel er in de jaren 50 reeds Jeu de Boules verenigingen bestonden, werd de NJBB pas in 1972 opgericht. In 1974 sloot de NJBB zich aan bij de Fédération Internationale de Pétanque et Jeu Provençal (FIPJP). Hoewel onder het dak van de NJBB allerlei varianten van Jeu de Boules gehuisvest kunnen worden, heeft de NJBB zich van meet af aan gericht op het Petanque. Inmiddels beschikt de NJBB over +/- 18.000 aangesloten leden verdeeld over 210 verenigingen door het hele land. 

EuroCup 2014

Op zaterdag 26 en zondag 27 juli worden bij Club de Pétanque Les Cailloux in Zeist één van de vier kwalificatieronden voor de EuroCup 2014 gespeeld.

Algemene informatie EuroCup (persbericht)

Programma EuroCup

Liefhebbers van de sport petanque zijn van harte welkom. De toegang is gratis.

Adres:
Koelaan 1
3703 CS Zeist

Nieuws

ERREA Kledingsponsor NJBB

Sinds het begin van het jaar is ERREA kledingsponsor van de nationale selecties van de NJBB. Verenigingen kunnen tevens tegen een speciaal tarief kleding bestellen bij ERREA. Hieronder vindt u de brochure en het bestelformulier.

Kledingbrochure ERREA 
Kledingbestellijst ERREA 

Klik hier voor de maandaanbieding van de maand februari 2014

Jeu de Boules bij u in de buurt

Zoek
 
Zoek