AH Sportactie om nieuwe leden te werven

Ben jij met jouw vereniging op zoek naar meer leden? Albert Heijn, NOC*NSF en de sportbonden hebben een unieke samenwerking opgezet, met het doel om Nederland nog meer te laten sporten en bewegen. In september organiseert de Albert Heijn samen met duizenden gastvrije sportclubs de AH Sportactie, die miljoenen mensen in heel Nederland de kans biedt om de sport te ontdekken die bij hén past.

Uit de succesvolle pilot van vorig jaar in Utrecht is gebleken dat de AH Sportactie het dusdanig laagdrempelig maakt om te gaan sporten, dat 70% van de sporters lid is geworden bij een sportclub in de buurt. Bovendien werden de sportactiviteiten gemiddeld beoordeeld met een 9. En het leuke is, de AH Sportactie valt tegelijkertijd met de Nationale Sportweek! Beide acties bieden jouw sportclub de gelegenheid mensen kennis te laten maken met jouw sportclub en jouw sport.

Wat houdt de AH Sportactie 2017 in voor klanten? 

Via een spaaractie kunnen alle klanten bij Albert Heijn drie weken lang, van 4 t/m 24 september, AH Sportzegels sparen. Met een volle spaarkaart kunnen klanten via de actiepagina www.ahsportactie.nl sportactiviteiten in hun buurt zoeken en boeken. Met één spaarkaart mag de klant tot en met 3 december vijf keer gratis sporten bij verschillende deelnemende sportclubs naar keuze. Klanten kunnen meerdere spaarkaarten activeren, zowel voor zichzelf als voor anderen.

Wat houdt de AH Sportactie 2017 in voor sportclubs? 

Iedere sportclub met een KvK nummer kan meedoen door sportactiviteiten gratis aan te bieden waar mensen met een volle spaarkaart zich voor kunnen inschrijven. Je bepaalt daarbij zelf welke en hoeveel activiteiten dat zijn en hoeveel mensen zich per activiteit in kunnen schrijven. Van bestaande trainingen open stellen tot nieuwe lessen voor een bepaalde doelgroep, alles is mogelijk. We willen daarbij sporters stimuleren minimaal 3 keer mee te doen zodat zij jouw sportclub goed kunnen leren kennen. Hoe meer sportactiviteiten voor jong tot oud, hoe leuker natuurlijk!

Aanmelden
Iedere vereniging met een KvK nummer kan meedoen door sportactiviteiten gratis aan te bieden waar mensen met een volle spaarkaart zich voor kunnen inschrijven. Onze tip om mensen aan jouw club te binden is om een activiteit of schema op te stellen, waarbij de bezoeker meerdere malen terug moet komen, zodat zij de club goed kunnen leren kennen. Een voorbeeld hiervan is om een meerdaagse cursus aan te bieden. Waarop in week 1 lessen in speluitleg gegeven worden, de week daarop de technieken aan bod komen en in de laatste week een volle training aangeboden wordt.

Een unieke kans dus voor verenigingen om petanque heel lokaal te promoten om zo nieuwe leden te kunnen werven voor de vereniging. Een goede aanpak is echter van groot belang, we hebben daarom de belangrijkste documenten alvast voor jou op een rijtje gezet:

 

Datum: 07 augustus 2017 uur