Doe mee met de Week van Respect

De NJBB zet zich in voor onderling respect. Van 6 tot en met 12 november dragen wij daarom bij aan de landelijke campagne: Week van Respect. Een week waarin respect centraal staat. De Week van Respect biedt sportverenigingen dé mogelijkheid om sportiviteit en respect extra op de kaart te zetten en dit letterlijk te claimen met een fysieke plek op de club. Wij vragen daarvoor jullie bijdrage.
 
Respectzone
Het thema van deze week is namelijk: “Samen bouwen aan een Respectzone”.  Zo werken we aan sportclubs waar sportiviteit en sportplezier bovenaan staan. Waar we sporten vanuit verbondenheid en je geaccepteerd wordt zoals je bent. Zo’n omgeving noemen we een Respectzone. Op maandag 6 november start de zogeheten Respectzone Challenge, een challenge waarin we clubs / teams vragen om zelf een Respectzone te starten en te laten zien dat hun club Sportiviteit en Respect hoog in het vaandel heeft staan.  
 
Aan onze verenigingen de vraag om bij te dragen in de Week van Respect en jullie verenigingen en leden te stimuleren om mee te doen aan deze challenge. Hoe en wanneer je mee kunt doen als vereniging of team aan deze challenge kun je vinden op: www.weekvanrespect.nl/sport
 
Waarom een respectzone?
Er zijn heel veel redenen om een Respectzone te starten, bijvoorbeeld:
•             Je laat heel duidelijk zien dat je gaat voor een inclusieve samenleving waar iedereen meedoet;
•             Het zorgt voor echte verandering omdat je samen de spelregels bepaalt;
•             Je zorgt ervoor dat respectvol met elkaar omgaan iets van elke dag is;
•             Het werkt aanstekelijk: goed voorbeeld doet volgen, zodat respect zich als een olievlek verspreidt.
 
Respect winnen
Doe mee en laat samen zien dat Respect en sport bij elkaar horen! Meer informatie over de Week van Respect is te vinden op: www.weekvanrespect.nl. Doe jij met de vereniging mee? Download de handleiding voor de Respectzone challenge in pdf hier en het bestand van de Respectzone challenge poster. Bedenk met je vereniging hoe jullie invulling gaan geven aan de week van Respect. Plaats je concept en de uitvoering daarvan via je verenigingspagina op Facebook en tag de NJBB Facebookpagina in je post. Geef aan in tekst en beeld hoe jullie invulling hebben gegeven aan de Respectzone challenge. De vereniging met het sterkste concept en uitvoering wint de titel van Respectvol petanque 2017.

Datum: 23 oktober 2017 uur